Δελτίο Τύπου – 24ωρη Γενική Απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Η τελευταία Γενική συνέλευση ήταν αποκαλυπτική της πολιτικής-κοινωνικής στάσης των μελών του συλλόγου μας λαμβάνοντας υπόψη:

  1. Την μεγάλη συμμετοχή εργαζομένων στην ομιλία των μελών της διοίκησης της εταιρείας, σε αντίθεση με την συμμετοχή στην Γενική Συνέλευση μας.
  2. Την ημερήσια διάταξη την οποία εισηγήθηκε το Δ.Σ. του συλλόγου μας, αλλά κυρίως οι τοποθετήσεις των μελών του, που δεν είχε να σχολιάσει τίποτα από τα τεκταινόμενα στου χώρους δουλειάς-ανεργίας (ΕΡΤ- Κατσέλης- ΑΓΕΤ-ΕΛΒΟ κ.α.) παρά μόνο ότι γλυτώσαμε το κλείσιμο της εταιρείας την Τρίτη και ότι με αυτά που είπε ο Πρόεδρός και τις ενέργειες τους μπορούμε να είμαστε καθησυχασμένοι για αυτά που έρχονται, εφόσον είμαστε καλά παιδιά και συνεχίσουμε με αυτό τον τρόπο και την ποιότητα επαφών(λόγια του εκπροσώπου μας στο Δ.Σ. της εταιρίας και μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου).
  3. Την στάση συναδέλφων μας, που θεώρησαν σκόπιμο την ώρα της Γενικής Συνέλευσης να παρευρίσκονται στο γραφείο των διοικούντων της εταιρείας, για επίλυση προσωπικών τους θεμάτων εταιρικής ανέλιξης, αντί να συζητούν, έστω και το μοναδικό θέμα που αντιπροσωπεύει τον καταστατικό προσανατολισμό του συλλόγου, για την μεταξύ μας αλληλέγγυα και δικαιότερη αναδιανομή των αμοιβών εκτός έδρας. Βέβαια, από ότι φαίνεται τελικά «ο σκοπός αγιάζατε από τα μέσα» και αντίστροφα φυσικά.
  4. Εν κατακλείδι , αποκαλύφθηκε η προβοκατόρικη στάση συναδέλφων οι οποίοι έσπασαν την συνέλευση, στην αδόκιμη από μέρους μας στιγμής, που θέσαμε το ζήτημα στήριξης του απεργιακού αγώνα των σωματίων που βάλλονται και τη δημιουργία απεργιακού ταμείου του συλλόγου, για τις μέρες που έρχονται.

Εν κατακλείδι, θεωρούμε ότι:

· η διοίκηση μας έστειλε για τα μπάνια του Λαού (που έλεγε ο παλιός αρχηγός του τρίτου δρόμου), με σαφή προεκλογικό τόνο και αιχμές, οι οποίες δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητες από τον σύλλογο .

· συνάδελφοι και «στελέχη» της εταιρείας ο καπετάνιος πάει το καράβι στα βράχια, όμως οι πρώτοι μην ψάχνετε για σωσίβιες λέμβους τις έχουν πάρει οι δεύτεροι , μάταια όμως και αυτοί, γιατί ούτε αυτοί δεν χωράν στην μετά εποχή που θέλει να μας πάει η ολιγαρχία.

Κατά την γνώμη μας, η μόνη λύση που μπορεί να ανατρέψει την πορεία αυτή, είναι οι μαζικοί λαϊκοί αγώνες με κατεύθυνση να μετατραπούν σε μαζικούς-ταξικούς. Όσοι πιστοί προσέθλετε στην Γενική Απεργία την Τρίτη 16/7/2013 και τις πορείες που θα γίνουν σε όλες τις πόλεις.

Και για να κλείσουμε την παρέμβασή μας αφιερώνουμε στα νυν στελέχη μάλλον πρώην «συναδέλφους» το τραγούδι του Β. Γερμανού – Μάσκες που ακούσαμε πρόσφατα από την κλειστή για την κυβέρνηση ΕΡΑ μέσω του www.thepressproject.gr

Ένα από τα πιο όμορφα τραγούδια του Βαγγέλη, από τον δίσκο "Τα Μπαράκια", που ήταν κι ο πρώτος του (1981)

Σίδερα, κοτρώνια, βρέχει ο ουρανός,
βρόντα το ταμπούρλο σου αρκουδιάρη,
προκοπή δεν έχω κι είμαι μοναχός
σ’ αυτό τον κόσμο τον ζηλιάρη.

Είχα ένα φίλο, φίλο καρδιακό,
ξενύχτι, γλέντι και σεργιάνι,
πελώριο αχόρταγο θεριό,
τον ρούφηξε της πόλης το ποτάμι.

Κίτρινα μάτια, στόματα φαρδιά
τίποτα δεν πήρατε χαμπάρι,
τον δρόμο αφήνω, χάνομαι στα στενά
παρέα μ’ ένα σκουπιδιάρη.

Φύσηξε αγέρι, φύσηξε βροχή
κι εγώ γυρίζω σαν τσακάλι,
άσχημη μάλλον διάλεξα εποχή
μες στο κενό και μες στη ζάλη.

Φουρτουνιασμένη, στείρα μου πηγή
αόρατε, μαύρε καβαλάρη,
το καρναβάλι τέλειωσε κι αυτοί
μάσκες πουλάνε στο παζάρι.

Λαβύρινθο και πόρτα μυστική
σκάβω στο χώμα σαν σκαθάρι,
άσχημη μάλλον διάλεξα εποχή
μάσκες πουλάνε στο παζάρι.

Άσχημη μάλλον διάλεξα εποχή
μάσκες πουλάνε στο παζάρι.

http://youtu.be/Wn78_di13Ig

Υ.Γ.(1) Όποιος έφτασε να διαβάζει έως εδώ και συμφωνεί με την απεργία ας τυπώσει το αφισάκη και να το κολλήσει στην κεντρική πόρτα του γραφείου του.

130715_ – 24 - .doc

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s