Ισπανία: Εκατοντάδες μετανάστες προσπαθούν να περάσουν τον φράχτη της Μελίγια (βίντε ο)

Μετανάστες από την Αφρική προσπαθούν να περάσουν τον φράχτη στη Μελίγια (φωτο αρχείου, 2007)

https://www.youtube.com/watch?v=OsI2TmjjkTY

Κατά τη διάρκεια της νύχτας τουλάχιστον 450 μετανάστες από την υποσαχάρια Αφρική επιχείρησαν να περάσουν το φράκτη με τα συρματοπλέγματα που χωρίζει την ισπανική Μελίγια από το Μαρόκο. Στο βίντεο βλέπουμε τους 60 που κατάφεραν να περάσουν το φράχτη να τρέχουν ελεύθεροι στους δρόμους της Μελίγια.

Η αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους και συνέλαβε 20 μετανάστες.

Ο τεράστιος φράκτης που χωρίζει το Μαρόκο από την ισπανική Μελίγια είναι εφοδιασμένος με τα τελευταίο τύπου συστήματα παρακολούθησης, αλλά αυτό δεν εμποδίζει τους απεγνωσμένους μετανάστες να προσπαθούν μαζικά να περάσουν το φράκτη χρησιμοποιώντας μεγάλες σκάλες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που άνθρωποι προερχόμενοι από την Υποσαχάρια Αφρική επιχειρούν να περάσουν το φράχτη, προσπαθώντας να ξεφύγουν από τα δεινά τους.

Η Θέουτα και η Μελίγια είναι δύο ισπανικοί θύλακες στο Μαρόκο.Στη Μελίγια, κατά μήκος των συνόρων, έχει δημιουργηθεί ο φράχτης μήκους 12 χιλιομέτρων.Οι δύο θύλακες είναι τα μοναδικά χερσαία σύνορα κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Αφρική.Πέρυσι σχεδόν 3.000 μετανάστες πέρασαν, με διάφορους τρόπους από την Αφρική στις δύο συγκεκριμένες περιοχές.

http://omniatv.com/blog/3994-%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%82-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%BD%CE%AC%CE%BD%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%86%CF%81%CE%AC%CF%87%CF%84%CE%B7-meliiia-video

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s