Βραζιλία: Τα ΜΑΤ εκδιώκουν την Κοινότητα της Ειρήν ης στη Fortazela

http://revolution-news.com/brazilian-riot-police-evict-community-peace-fortazela/

Από τις έξι το πρωί της Πέμπτης, 20 Φεβρουαρίου, περίπου 150 ΜΑΤ ενεργοποιήθηκαν για να εκδιώξουν τους κατοίκους της Κοινότητας της Ειρήνης στη Vicente Pinzón. Ο λόγος για την έξωση 350 οικογενειών είναι η κατασκευή υψηλότερων και πολυτελών κτηρίων, στο πλαίσιο της τουριστικής ανάπτυξης – εκμετάλλευσης της στέγασης που αποτελεί μέρος της διαδικασίας του «εξευγενισμού» που συμβαίνει όχι μόνο στην Fortaleza, αλλά και σε όλη τη Βραζιλία, ειδικά στις πόλεις που θα φιλοξενήσουν το επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA.

Η πολιτεία ισχυρίζεται ότι οι οικογένειες είχαν ήδη συμφωνήσει με την έξωση, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι στις οικογένειες προσέφεραν ένα επίδομα $ 100 για να συμφωνήσουν και να αποχωρήσουν. Πολλοί υπέγραψε τη συμφωνία σε απόγνωση αλλά γνωρίζοντας ότι δεν είχαν κανένα μέρος για να πάνε μετά ή την πρόθεση να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Πέντε άτομα τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επίθεσης, δύο εκ των οποίων είναι γυναίκες- η μία οκτώ μηνών έγκυος, δύο άνδρες και μια στρατιωτική αστυνομικός. Η αστυνομία χρησιμοποίησε σφαίρες από καουτσούκ και δακρυγόνα για να εκδιώξει τις οικογένειες από την περιοχή καθώς οι κάτοικοι προσπάθησαν να πάρουν μαζί τους ό, τι αντικείμενα θα μπορούσαν και να μεταφερθούν.

Οι κάτοικοι έχουν έστησαν οδοφράγματα με αντικείμενα που καίνε για να αποτρέψουν τα φορτηγά να μπουν στα σπίτια τους.. Μέχρι στιγμής, έχουν υπάρξει τέσσερις συγκρούσεις μεταξύ των κατοίκων και των δυνάμεων καταστολής σε διαφορετικές περιόδους της ημέρας που δείχνει την αντίσταση που προβάλουν οι κάτοικοι,

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1516747

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s