O Ρενέ Μαγκρίτ και η αμφισβήτηση της κοινής γνώμης

Διάβασα το κάτωθι άρθρο. Νομίζω ότι οι πίνακες και τα σχόλια αυτών είναι αντιπροσωπευτικά της όλης σουρεαλιστικής κατάστασης που επικρατεί στα κυβερνητικά στελέχη και τον υπουργό . Έτσι λοιπόν θα πρότεινα να δει τους πίνακες και το κείμενο:

 • · Υπουργός Σπρίτζης :
  • που θεωρεί ξεπούλημα την σύμβαση του Ελληνικού στον όμιλο του Λάτση, αλλά η σύμβαση υπογράφεται από την κυβέρνησή που συμμετέχει,
  • που δεν παραχωρεί την Εγνατία Οδό , αλλά η διοίκηση που όρισε σε αυτή και η κυβέρνηση που συμμετέχει προωθεί χέρι χέρι με το ΤΑΙΠΕΔ τις διαδικασίες για τα «τεύχη» εκποίησης μιας ακόμα δημόσιας περιουσίας τον Σεπτέμβρη.
 •  το διοικητικό συμβούλιο της ΕΟΑΕ πλην ενός εξ αυτών (για τον εν λόγω θα έχουμε ειδικό αφιέρωμα στην ώρα του) που δεν συμφωνούν με την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού όμως:
  • Εφαρμόζουν μία μία τις αποφάσεις που πήρε το ΤΑΙΠΕΔ το Πάσχα (ομάδα διαπραγμάτευσης του δανείου, διοικητική υποστήριξη για επίδοση στοιχείων στους συμβούλους του ΤΑΙΠΕΔ, ενεργοποίηση διοδίου και αναζήτηση χρηματοδότησης για άμεση έναρξη κατασκευής νέων κ.α.)
  •  Έβαλαν πλάτη για την ομαλή πρόσβαση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ στην ΕΓΝΑΤΙΑ, λέγοντας ότι θα συζητήσουν άλλα θέματα εμπιστευτικού χαρακτήρα και έβγαλαν έξω τον εκπρόσωπο των εργαζομένων. Έτσι τον έβαλαν μετά βαΐων και κλάδων μέσα στο Δ.Σ. της εταιρείας, ενώ γνώριζαν την πρόθεση του συλλόγου για αγωνιστικές κοινητοποιήσεις και αποκλεισμό του κτιρίου. Τελικά τα κυβερνητικά στελέχη ξέρουν να αποπροσανατολίζουν τον κόσμο προς όφελος των πολιτικών που έχουν αποφασίσει να εφαρμόσουν . Άραγε γιατί μέμφεται εναντίων του συλλόγου ο υπουργός, επειδή δεν βγάλαμε έξω τον Πιτσίορλα και δεν μέμφεται αυτών που ο ίδιος διόρισε να διοικούν την εταιρεία;
 •  Στα μέλη του συλλόγου μας θα συμμετέχουν οικιοθελώς σε αυτή την παρόδια διεύθυνση, που συγκροτήθηκε με απόφαση μέλους του συλλόγου μας και θα λειτουργεί ως συγκοινωνούν δοχείο με το ΤΑΙΠΕΔ. Μια διεύθυνση που από ότι φαίνεται θα είναι και πάνω από τον υφιστάμενο Τομέα. Άλλωστε η αποδόμηση δεν έχει κανόνες αλλά αποτέλεσμα… (όποιος συνάδελφος θέλει την προστασία του συλλόγου για να μπορέσει στην πράξη να εφαρμόσει τις αποφάσεις μας, μην διστάσει να ζητήσει τη αλληλεγγύη όλων , είναι το μόνο όπλο μας)

«Αυτό δεν είναι πίπα», ζωγράφισε o Ρενέ Μαγκρίτ στο έργο του «Η προδοσία των εικόνων», φέρνοντας τον θεατή αντιμέτωπο με την απεικόνιση ενός αντικειμένου που αρνείται τον εαυτό του. Σε άλλα έργα του οι απρόσωποι εικονιζόμενοι αρνούνται το πρόσωπό τους. Κι όμως το νόημα δεν είναι κρυμμένο πίσω από τα πράγματα αλλά επάνω στην επιφάνεια όσων βλέπουμε, το περίφημο «μυστήριο της πραγματικότητας» όπως το αποκαλούσε ο Ρενέ Μαγκρίτ….

Περισσότερα για τον καλλιτέχνη στο άρθρο του TVXS .

Πιστεύω το ξημέρωμα σήμερα, 12/7/2015 να συμμετέχουμε μαζικά στις απεργιακές κινητοποιήσει του συλλόγου μας ενάντια στην επικείμενη εκποίηση του παγίου της «Εγνατίας Οδού»

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s