Από την αριστερή φρασεολογία και στο τέλος εκποίηση

Δεν έτρεφα αυταπάτες, γιατί η πολιτική και κοινωνική μου πορεία μου έχει μάθει ότι η προσπάθεια για κατάληψη της εξουσίας και η διατήρηση αυτής, στα πλαίσια της αστικής δημοκρατίας, είναι ένας αγώνας της «αριστεράς» με το συμβιβασμό της. Μεγάλωσα με τα συνθήματα στους τοίχους «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο» και το «Έξω οι βάσεις του θανάτου», όμως η Σούδα 35 χρόνια μετά ζει και βασιλεύει, να μην πω για την εξέλιξη της ΕΟΚ σε ΕΕ…

Ξεκίνησα έτσι, γιατί άκουγα σήμερα στο αυτοκίνητο ένα τραγούδι από παλιά, το «μαλαματένια λόγια στο μαντήλι» mp3 και ένα ρεύμα με διαπέρασε. Σκέφτηκα όλους αυτούς που διοικούν την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ (φυσικά δεν αναφέρομαι στους εκπροσώπους του ΤΑ(Ξ)ΙΠΕΔ), την ιδεολογική πορεία τους και τις πολιτικές που εφαρμόζουν κάθε μέρα με την δική τους πλέον υπογραφή.

Ο Μάνος Ελευθερίου έγραφε τότε (επί χούντας) :

Τ’ αηδόνια σε χτικιάσανε στην Τροία
που στράγγιξες χαμένα μια γενιά
καλύτερα να σ’ έλεγαν Μαρία
και να `σουν ράφτρα μες στην Κοκκινιά
κι όχι να ζεις μ’ αυτή την κομπανία *(συμμορία έγραφε το πρωτότυπο αλλά το έκοψε η λογοκρισία)
και να μην ξέρεις τ’ άστρο του φονιά

Όλοι τους είχαν μια μεγάλη ευκαιρία, πέρσι μετά το δημοψήφισμα, να μας πουν ότι δεν ήρθαν μόνο για να κυβερνήσουν, αλλά ήρθαν να αλλάξουν την πορεία. Τελικά κάποιοι δεν έμειναν ράφτρες στην Κοκκινιά, αλλά επέλεξαν να ζουν με αυτή την ‘κομπανία…..’

Δεν μπορώ να ξέρω τι τους έχει απομείνει από την πρότερη πολιτική και κοινωνική ζωή τους και μέχρι πού μπορούν να φτάσουν. Πριν 2 χρόνια έσκιζαν τα μνημόνια και με έναν νόμο θα τα καταργούσαν, πριν 20 μέρες μας στήριζαν στην στάση εργασίας ενάντια στην παραχώρηση, εχθές μας έστειλαν οργανόγραμμα για να μας δολώσουν στον μικροαστισμό μας και να μας τρομοκρατήσουν, για την στάση μας απέναντι σε αυτά που εφαρμόζουν (ήδη καταργούν διευθύνσεις που αποτελούσαν και φυσική έδρα απασχόλησης, τα κουτάκια θα μείνουν άδεια για να μας τρομοκρατούν ή να μας δολώνουν μέχρι να κάνουν την δουλειά) και σήμερα χωρίς καμιά ντροπή ανήρτησαν και το πωλητήριο στο facebook της εταιρείας για να δείξουν καλή διαγωγή στα ανδρείκελα (ΤΑ(ξ)ΙΠΕΔ) των δανειστών.

Αύριο θα υπογράψουν ακόμα και την παραχώρηση…. Μα φυσικά το τίμημα θα είναι το μέγιστο για το δημόσιο συμφέρον , όπως και το τίμημα από τον πρεζέμπορα νέο καναλάρχη ή τον «σύντροφο» εργολάβο που έχει απλήρωτους τους εργαζόμενους του αλλά έχει πόθεν έσχες κατάλληλο για καναλάρχης…. και θα επιδοτηθούν για την στελέχωση των καναλιών τους…..

όμως ο Μάνος Ελευθερίου γράφει:

Και στ’ ανοιχτά του κόσμου τα καμιόνια
θα ξεφορτώνουν στην Καισαριανή
πώς έγινε με τούτο τον αιώνα
και γύρισε καπάκι η ζωή
πώς το `φεραν η μοίρα και τα χρόνια
να μην ακούσεις έναν ποιητή

Του κόσμου ποιος το λύνει το κουβάρι
ποιος είναι καπετάνιος στα βουνά
ποιος δίνει την αγάπη και τη χάρη
και στις μυρτιές του Άδη σεργιανά
μαλαματένια λόγια στο χορτάρι
ποιος βρίσκει για την άλλη τη γενιά

Εμείς, σαν εργαζόμενοι στην Εγνατία Οδό σεβόμενοι:

· το μεροκάματο που τόσα χρόνια μας έδιναν οι πολίτες για να κατασκευαστεί και να λειτουργήσει αυτή η υποδομή υπό δημόσιο έλεγχο και προς το δημόσιο συμφέρον και

· τις επόμενες γενιές που έρχονται,

δεν θα αφήσουμε να περάσει άλλη μία καταστροφική απαίτηση των δανειστών προς όφελος των αφεντικών τους.

Προτείνουμε άμεσα ο σύλλογος να προβεί σε:

· Λειτουργική κατάληψη του διοικητηρίου.

· Άμεση Γενική συνέλευση

· Στάσεις εργασίας ή απεργίες και κατάληψη του χώρου διεξαγωγής διοικητικών συμβουλίων. Να μην γίνει κανένα διοικητικό συμβούλιο μέχρι να παγώσει το θέμα της προκήρυξης της παραχώρησης.

· Συνδικαλιστική κάλυψη στους συναδέλφους της διεύθυνσης παραχώρησης, αλλά και στις υπόλοιπες διευθύνσεις, ώστε να μην διαβιβάζεται κανένα στοιχείο που να αφορά την παραχώρηση, ακόμα και σε στελέχη της εταιρείας. Άλλωστε ,όλο αυτό το διάστημα αποδείχθηκαν δούρειος ίππος , όλοι αυτοί που νομίζουν ότι κτίζουν το μέλλον τους δίνοντας γη και ύδωρ στο ΤΑ(ξ)ΙΠΕΔ, εξασφαλίζοντας μια περιγραφή του αντικειμένου τους στο εκποιημένο υποκείμενο….

· Μαζικές συγκεντρώσεις σε όποιες δράσεις επιλέξει το Δ.Σ. μέχρι την Γενική Συνέλευση π.χ. συνάντηση με την διοίκηση της εταιρείας κ.α.

· Συλλογή στοιχείων από συντονιστικά του συλλόγου για την πολιτική, την τεχνική , αλλά και την νομική εμπόδιση της διαδικασίας παραχώρησης.

Ο μόνος δρόμος είναι ο δρόμος του αγώνα και της αλληλεγγύης

Κανείς μόνος, όλοι σαν γροθιά να σπάσουμε τα αποικιοκρατικά δεσμά των δανειστών

Γιώργος Γοδέβενος

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s